Un Helvası (Tam Ölçülü)
Un Helvası (Tam Ölçülü) Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı iri çekilmiş fındık
Şerbeti için;
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
Un Helvası (Tam Ölçülü) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti için su süt ve şekeri tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Kaynamasına gerek yok. Şeker eriyince ocaktan alıyoruz.
- Margarin ,sıvı yağı helva yapacağımız tavaya alıp eritiyoruz ve akabinde unu ekleyip hafif rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- Şerbeti koymadan fındığı da koyup 1 tıp daha karıştırıyoruz.
- Ardından şerbeti yavaşça koyarak durmadan süratli hızlı karıştırıyoruz ki topak olmasın.
- Kıvamı gelene kadar güzelce karıştırıyoruz ve biçimini vererek servis tabağına diziyoruz.Afiyet olsun. :).
Un Helvası (Tam Ölçülü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







