Un Helvası

Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı un
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 50 gram tereyağı
Şerbeti için;
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir kaba süt ve şekeri alalım. Şeker eriyene kadar çırpalım.
- Başka uygun bir kapta tereyağı ve sıvı yağı eritelim.
- Üzerine un ekleyip rengi yoğunlaşana kadar kavuralım.
- Ocağın altını çok açmayalım yoksa un yanar.
- Rengi yoğunlaşınca sütlü şerbeti dökelim.
- Aynı vakitte karıştıralım ki topaklanmasın.
- Dondurma kaşığı ile servis tabağına alalım.
- Üzerine isteğe nazaran tahin ve antep fıstığı ile süsleyebiliriz. Afiyet olsun!.
Videolu tanım için instagram ve tiktok hesabımı takip edebilirsiniz. İnstagram: @yildizlitarifleer tiktok: @yldzltarifler.
Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

