Un Helvası

Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 2.5 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su

Üzeri için;

  • İsteğe bağlı ceviz

Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını eritelim, bir bardak unu ek edelim, biraz yoğunlaşınca, kalan bir buçuk bardağı da ekleyip kavuralım .
  2. Sonra şerbetini yapalım biraz koyu bir şerbet olacak renk alan helvamıza şerbetimizi ek edelim.
  3. Ocağın altını kapatıp yeterlice karıştıralım helvamız hazır afiyet olsun.

Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İmam Sarığı
Patlıcan Kebabı
Vişneli Ayva Tatlısı
Krem Şokola
Tarçınlı Cevizli Turta
Tava Böreği (Videolu)
Hdabla | © 2025 |