Un Helvası

Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım paket margarin yahut 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- İstenilen ölçüde iri dövülmüş ceviz
Şerbeti için;
- 1.5 su bardağı sıcak su
- 1.5 su bardağı ılık süt
- 2 su bardağı şeker
Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt ve su tencereye koyulup, şeker içine koyularak karıştırarak orta ateşte kaynatılır. Kısık ateşe alınır.
- Başka bir tavada yağ eritilip, un daima karıştırılarak orta ateşte kavrulur. Kokusu çıkıp rengi dönen una cevizler atılır. 2-3 dk da bu türlü kavrulur.
- Şerbeti üstüne yavaş yavaş karıştırarak dökülür.
- Kaşıktan düşecek kıvama gelene kadar karıştırılır.
- Sonra ocaktan alınıp sıcakken yemek kaşığı ile hal verilerek servis edilir. Afiyet olsun 🙂
Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



