Un Helvası

Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
Helva için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Su, süt ve şeker tencereye alıp kaynayınca altını kapatıp, ılımaya bırakalım.
- Helva yapacağımız tavaya tereyağını ve sıvı yağ alıp, eritelim üzerine un ekleyip, orta ateşte hiç durmadan yakmadan karıştıralım en az 15 dk renk karamele dönünce şerbeti ekleyelim ve macun kıvamını alana kadar karıştırıp altını kapatalım.
- İsterseniz sıcak isterseniz soğuk servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun 😍
Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

