Üç Renkli Börek

Üç Renkli Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
İç harçlar;
- 4 adet büyük uzunluk haşlanmış patates
- Tuz
- Karabiber
Havuçlu harç;
- 4 büyük havuç
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Ispanaklı harç;
- Yarım kilo ıspanak
- 1 adet büyük uzunluk soğan
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
Sosu için:
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
Üzerine :
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı pekmez
Üç Renkli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak iç harçları hazırlayalım. 4 adet büyük uzunluk patatesi haşlayalım ezelim, tuz, karabiber ek edelim ve soğumaya bırakalım.
- Bir tavada rendelenmiş havuçları sıvı yağ ile 10 dakika kadar soteleyelim.
- Havuçlu karışıma tuz koymadım çok lezzetli oldu.
- Daha sonrada doğranmış ıspanakları tuz ve kuru soğan ile birlikte ovalım suyunu sıkalım.
- Ispanaklı harcımızı pişirmiyoruz.En son az sıvı yağ ekledim o denli karıştırdım.
- Sonrasında yufkanın birini alıp açalım her yerine gelecek formda çok ıslatmadan sosumuzu sürelim.
- Patatesli harcı her yere serpelim.
- Yufkanın iki yanından biraz kapatalım rulo formunda saralım.
- İkinci yufkayı da içine havuçlu iç harcı koyup sosumuzu yeniden çok ıslatmasan sürelim.
- İki yanından kapatalım rulo saralım.
- Üçüncü yufkaya da ıspanaklı içle birebir süreci yapalım.
- En son dördüncü yufkayı açalım.
- Sosumuzu her yere gelecek biçimde sürelim.
- Yufkanın orta kısmınıza hazırladığımız rulolardan birini koyalım, yanına ikinci ruloyu koyalım ,üçüncü ruloyu da iki rulonun üzerine gelecek biçimde koyalım, dördüncü yufka ile birlikte rulo formunda saralım.
- 1. 5 parmak genişliğinde keselim. Tepsiye yerleştirelim.
- Bir adet yumurta ile pekmezi karıştıralım. ( Pekmez olmasada olur) böreklerin yan kısımlarına sürelim. Üzerlerine sürmeye gerek yok. Yanlarının kızarması kâfi olacaktır.
- 180 derecede pişirelim.
Deneyecek olan herkese Afiyet olsun.
Çok lezzetli değişik bir börek oluyor.
Üç Renkli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








