Tuzlu Rulo Pasta
Tuzlu Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet kabak
- 1 adet patates
- 1 adet soğan (isteğe bağlı)
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1,5 su bardağı un
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
İçi için;
- 100 gram labne
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Dereotu
- Sarımsak (isteğe bağlı)
Tuzlu Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabak ve patatesleri rendeledim. Üstüne 3 yumurta kırdım güzelce karıştırdım üstüne tuzu kabartma tozunu ekledim karıştırmaya devam ettim.
- Yoğurdu sıvıyağı ekledim karıştırdım ununu ekledim kek kıvamı alınca yağlı kağıt serilmiş tepsiye yaydım harcı 200 derece ısınmış fırında 25 dk pişirdim ben üstü, altı kızarınca aldım.
- Yağlı kağıt ile birinci sıcağı çıkınca rulo formunda mücver kısmını sardım. Soğumaya bıraktım o sırada iç harcını hazırladım.
- Labne yoğurt ve doğranmış dereotunu bir kapta karıştırdım. Soğuyan mücver kısmının içine harcı ince katman biçiminde sürdüm ve rulo biçiminde sardım.
- Üstüne kalan yoğurtlu harcı süslemek için kullandım ve tadı inanılmaz hoş oldu.
Tuzlu Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















