Tuzlu Rulo Kurabiye
Tuzlu Rulo Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- ️125 gram tereyağı
- ️1 çay bardağı sıvı yağ (çay bardağınız büyükse yarım çay bardağı yağ kullanın)
- ️1 adet yumurtanın beyazı (sarısını kurabiyenin kenarlarında kullanacağız)
- ️3 yemek kaşığı yoğurt
- ️2 yemek kaşığı nişasta
- ️1 çay kaşığı limon suyu
- ️1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
İç harçı için gereçler;
- ️4 orta uzunluk haşlanmış patates
- ️2 orta uzunluk kabuğu soyulmuş, küp küp doğranmış domates
- Yaklaşık yarım demet kadar maydanoz
- ️5-6 kol dereotu ve nane
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1’er çay kaşığı pulbiber, karabiber
- İsteğe bağlı kekik
- Tuz
Kenarları için;
- Ayırdığımız yumurtanın beyazı ve 2 yemek kaşığı su
- Susam (kavrulmuş susam kurabiyenin lezzetini daha da arttırır.)
Tuzlu Rulo Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Haşlanmış patatesleri güzelce ezdikten sonra minik doğranmış domatesi ve başka gereçleri bir kapta birleştirdim.
- Hamur için; tüm gereçleri, unu da denetimli ekleyerek ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar yoğurdum. Hamuru 20 dakika buzdolabında dinlendirdim.
- Dinlenen hamuru yağlı kağıt ortasında, ince bir halde açtıktan sonra hazırladığım iç harcı eşit olarak hamurun üzerine yaydım.
- Rulo yaparak fırın tepsisine aldım, bir buçuk saat buzlukta beklettim. Bu kurabiyeye daha rahat hal vermemi sağlayacak.
- Hamurdan bir parmak eninde dilimler keserek kıyılarını, iki yemek kaşığı su ile açtığım yumurta sarısına, akabinde susama buladım.
- 180° evvelden ısıttığım fırında altı ve üstü düzgünce kızarana kadar pişirdim. ⚠️
Not:Hamurun dinlenme mühletleri biçim vermeyi kolaylaştırmak ismine kıymetlidir ⚠️ patatesli iç harca eklenen materyallerin küçük doranması rulo yaparken hamurun yırtılmaması ismine kıymetlidir. Sıhhat ve afiyetle🌺.
Tuzlu Rulo Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















