Tuzlu Kurabiye (Pastane Usulü)

Tuzlu Kurabiye (Pastane Usulü) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2,5 su bardağı un
  • 2 çorba kaşığı toz şekeri
  • 2 çorba kaşığı elma sirkesi
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 250 gram margarin ( tereyağı )
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı ve susam veya
  • Pekmez
  • Su
  • Çörek otu ( yarım bardak su 3 yemek kaşığı pekmez)

Tuzlu Kurabiye (Pastane Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını eritmeden yumuşak bir kıvamdayken toz şekeri, sıvı yağı ve elma sirkesini derin bir kaba alıp krem kıvamına gelinceye kadar karıştırıyoruz.
  2. Ardından tuzu ekleyip tekrar karıştırdıktan sonra onu azar azar ekleyerek yoğuruyoruz.
  3. Hamuru bir 5 dakika dinlettikten sonra dilediğimiz halleri vererek tepsiye yerleştiriyoruz, tepsiyi yağlayabilirsiniz yahut da yağlı kağıt kullanabilirsiniz.
  4. Üzerine yumurta sarısını sürerek susamı serpiyoruz yahut da pekmezi su ile karıştırıp üzerine sürerek çörek otu serpiştiriyoruz.
  5. Önceden ısıtmış olduğumuz 200 derecelik fırında denetimli bir biçimde 15-20 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun ♨️🍴.

Tuzlu Kurabiye (Pastane Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pamuk Kıvamında Cevizli Lokum
Elmalı Unsuz Kek
Karışık Pizza
Karnabaharlı Fırında Tavuk
Pofuduk Pişi (Yağ Çekmeyen)
Truff (Bisküvili Pratik Toplar)
Hdabla | © 2025 |