Tuzlu Kurabiye (Pastane Usulü)
Tuzlu Kurabiye (Pastane Usulü) Tanımı İçin Malzemeler
- 2,5 su bardağı un
- 2 çorba kaşığı toz şekeri
- 2 çorba kaşığı elma sirkesi
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 250 gram margarin ( tereyağı )
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
- Yumurta sarısı ve susam veya
- Pekmez
- Su
- Çörek otu ( yarım bardak su 3 yemek kaşığı pekmez)
Tuzlu Kurabiye (Pastane Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağını eritmeden yumuşak bir kıvamdayken toz şekeri, sıvı yağı ve elma sirkesini derin bir kaba alıp krem kıvamına gelinceye kadar karıştırıyoruz.
- Ardından tuzu ekleyip tekrar karıştırdıktan sonra onu azar azar ekleyerek yoğuruyoruz.
- Hamuru bir 5 dakika dinlettikten sonra dilediğimiz halleri vererek tepsiye yerleştiriyoruz, tepsiyi yağlayabilirsiniz yahut da yağlı kağıt kullanabilirsiniz.
- Üzerine yumurta sarısını sürerek susamı serpiyoruz yahut da pekmezi su ile karıştırıp üzerine sürerek çörek otu serpiştiriyoruz.
- Önceden ısıtmış olduğumuz 200 derecelik fırında denetimli bir biçimde 15-20 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun ♨️🍴.
Tuzlu Kurabiye (Pastane Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










