Tuzlu Kurabiye (Kıyır Kıyır)

Tuzlu Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta ( birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
- 250 gr katıyağ/ tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı sirke
- 6 su bardağı un ( klasik boy)
Üzeri için:
- Susam
- Yumurta sarısı
Tuzlu Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir kapta un dışındaki tüm materyalleri karıştırın. Birinci etapta bir spatula kullanabilirsiniz.
- 5 bardak unu ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
- Hamurunuz 5 bardak sonunda ele yapışan bir hamur olarak kalmalı. 6. Bardak unu eklerken bu özelliği kaybolmasın.
- Son bardaktan sonrada yetmezse avucunuzla 1-2 kez daha un ekleyin.
- Hamur matının üzerinde yahut bir yağlı kağıt üzerinde uzunlamasına biçim verin. Elinizle biraz bastırıp, verev verev kesin.
- Tepsiye dizdiğiniz hamura yumurta sarısı ve susam sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dk pişirin.Afiyet olsun.
Tuzlu Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




