Tuzlu Kurabiye (Kıyır Kıyır)

Tuzlu Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta ( birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 250 gr katıyağ/ tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı sirke
  • 6 su bardağı un ( klasik boy)

Üzeri için:

  • Susam
  • Yumurta sarısı

Tuzlu Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kapta un dışındaki tüm materyalleri karıştırın. Birinci etapta bir spatula kullanabilirsiniz.
  2. 5 bardak unu ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
  3. Hamurunuz 5 bardak sonunda ele yapışan bir hamur olarak kalmalı. 6. Bardak unu eklerken bu özelliği kaybolmasın.
  4. Son bardaktan sonrada yetmezse avucunuzla 1-2 kez daha un ekleyin.
  5. Hamur matının üzerinde yahut bir yağlı kağıt üzerinde uzunlamasına biçim verin. Elinizle biraz bastırıp, verev verev kesin.
  6. Tepsiye dizdiğiniz hamura yumurta sarısı ve susam sürün.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dk pişirin.Afiyet olsun.

Tuzlu Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dereotlu Poğaça
Soğan Dolması
Nohutlu Pirinç Pilavı
Limonlu Tiramisu (Yazın Favori Tatlısı Fresh Ve Pratik) (Videolu)
Brüksel Lahana Ve Patatesli Graten
Kolay Şehriye Yemeği
Hdabla | © 2024 |