Tuzlu Kurabiye (Bayatlamayan)
Tuzlu Kurabiye (Bayatlamayan) Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram katı yağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1.5 yemek kaşığı elma sirkesi
- 2 yumurta (birinin sarısı üstüne sürülecek)
- 4.5 su bardağı un
Tuzlu Kurabiye (Bayatlamayan) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığında erimiş olan katı yağı ve sıvı yağını güzelce yoğurun.
- Tuz, şeker, kabartma tozu, elma sirkesini ve yumurtayı ekleyip karıştıralım.
- Yavaş yavaş denetimli bir halde unu ekleyelim. Ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp üzerine de susamı ve çörek otunu dökelim.
- Daha evvel 170 derece ısıtılmış fırına pişmeye bırakalım.
Tuzlu Kurabiye (Bayatlamayan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









