Tuzlu Kurabiye

Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım paket margarin yahut konut tereyağı
  • 1 yumurta akı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un (250 ml)

Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle uygun bir kabın içine tereyağını, yumurtanın akını ,vanilyayı ve tuzu alıp düzgünce karıştırıyoruz .
  2. Ardından unu ekleyip hamuru kuru tutmayacak halde yoğurup evvelce yağlanmış fırın tepsisine istediğiniz biçimi verip diziyoruz.
  3. Ayırdığınız yumurta sarısını üzerine sürüp 180 derecede ısıtılmış fırına bırakıp yeteri kadar kızarınca alıp servis edebilirsiniz.

Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Reyhan Şerbeti
Ev Yapımı Üzümlü Kek
Sağlıklı Çilekli Atıştırmalık
Velibaht (Belbağı)
Antep Fıstıklı Petibör Pasta
Patlıcan Kebabı
Hdabla | © 2025 |