Tuzlu Kurabiye

Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım paket margarin yahut tereyağ (oda sıcaklığında)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yumurta akı (sarısı üzerine ayrılacak)
- 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
- 2 buçuk su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı silme tuz
Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına un hariç öbür gereçleri alıp karıştıralım.
- Unu denetimli bir halde ek edip yumuşak bi hamur elde ediyoruz.
- Hamurdan fındıktan büyük kesimler koparıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
- Bütün hamur bitene kadar bu süreci yapalım.
- Ardından üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp susam /çörek otu serpin.
- 170 derece 25 dakika pişirin.
Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







