Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram margarin (oda sıcaklığında)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3,5 su bardağı un
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Margarin, sıvı yağ, toz şeker, sirke, kabartma tozu ve tuz bir kaba alınıp karıştırılır.
- Un denetimli olarak eklenir ve yoğurulur.
- İsteğe nazaran biçim verilir. Ben çiçek formunda kurabiye kalıbını tercih ettim.
- Üstüne sürmek için yumurtanın içine çörek otu ve susam koyulur karıştırılır ve kurabiyelerin üstüne sürülür.
- Daha evvelden ısıtılmış fırında 180°’de 20 dakika pişirilir. Afiyet olsun 😊.
Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






