Tuzlu Kurabiye

Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin (oda sıcaklığında)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3,5 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Margarin, sıvı yağ, toz şeker, sirke, kabartma tozu ve tuz bir kaba alınıp karıştırılır.
  2. Un denetimli olarak eklenir ve yoğurulur.
  3. İsteğe nazaran biçim verilir. Ben çiçek formunda kurabiye kalıbını tercih ettim.
  4. Üstüne sürmek için yumurtanın içine çörek otu ve susam koyulur karıştırılır ve kurabiyelerin üstüne sürülür.
  5. Daha evvelden ısıtılmış fırında 180°’de 20 dakika pişirilir. Afiyet olsun 😊.

Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kremalı Tavuklu Makarna
Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır? (Pratik Tarif) (Videolu)
+8 Aylık Pofuduk Yumurta
Zeytinyağlı Taze Fasulye
Beyaz Çikolatalı Kahveli Borcam Pastası
Kayseri Yağlaması
Hdabla | © 2025 |