Tuzlu Kurabiye

Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram teremyağ
  • 1 adet yumurta akı dışına sarısı içine
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 3.5 su bardağı un

Üzeri için;

  • Kavrulmuş susam
  • 1 adet yumurta akı

Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle karıştırma kasenin içene, oda ısısında teremyağı, sıvı yağ, bir yumurta sarısı, nişasta, kabartma tozu, tuz ve denetimli olarak unu ek ederek birlikte kulak göğsü kıvamında olacak formda, kurabiye hamurunu yoğurun.
  2. Daha sonra kurabiye hamurunu,15 dakika buzdolabında, bekletin.
  3. Ardından kurabiye hamurunu, istediğiniz biçimi vererek. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  4. Ardından evvelden ısıtılmış, fanlı ayarda. 170 derecede 25 dakika denetimli olarak kurabiyeyi, pişirin.
  5. Kurabiye piştikten sonra, servis tabağına bırakın. Afiyet olsun. 🙏🌺. Herkese sağlıklı huzurlu memnun bayramlar diliyorum 🙏🌷

Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sütlü Mantar Çorbası
Pratik Menemen Tarifi (Videolu)
Bol Soslu Makarna
Pratik Borcam Pastası
Beyaz Çikolata Soslu Kek
Baharatlı Baby Patates
Hdabla | © 2025 |