Vişneli Yaprak Sarması

Vişneli Yaprak Sarması Tanımı İçin Malzemeler

  • ️1 su bardağı zeytinyağı
  • ️2 adet orta uzunluk soğan
  • ️1,5 su bardağı pirinç
  • ️yarım çay bardağı kuş üzümü
  • ️yarım çay bardağı dolmalık fıstık (isteğe bağlı)
  • ️1 çay kaşığı karabiber, kimyon
  • ️1 tatlı kaşığı tuz
  • ️1 tatlı kaşığı şeker
  • ️yarım demet maydanoz
  • ️1 su bardağı vişne
  • ️1 su bardağı su
  • Yaprak (yeteri kadar)

Vişneli Yaprak Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Zeytinyağı tavaya alıp soğanları ekleyelim. Soğanlar kavrulurken tuz ve şekeri ekleyip karıştıralım.
  2. Soğanlar pembeleşmeye başlayınca pirinçi ekleyip 4-5 dakika kavuralım. Baharatları ekleyelim.
  3. Vişneyi suyu ile birlikte ekleyelim. Son olarak üzümü ekleyip suyu dökelim. Bu formda 5-6 dakika pişirip soğuması için kenara alalım.
  4. İç harç soğuyunca maydanozu ekleyip vişneli yaprak sarmasını saralım.
  5. Tencerenin tabanına yaprak koyup sardığımız sarmaları tencereye dizelim. Ortalarına vişne koyalım.
  6. Sarma işi bitince ocağa alıp üzerine zeytinyağı ekleyelim.
  7. Sarmaların üzerinden görünecek formda su ekleyip pişirelim. Soğuyunca servis edelim. Yapacak olanlara afiyet olsun 😊

Vişneli Yaprak Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Yoğurtlu Sebze Çorbası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kekstar Muffin
Kolay Mantarlı Biberli Ekmek Tarifi (Mayasız)
Çok Beğeni Alan Elmalı Kek
Sulu Köfte (Afyon Göce Köftesi)
Şalgamlı Makarna Salatası
Patates Köftesi
Hdabla | © 2024 |