Tuzlu Kıyır Kıyır Kurabiye

Tuzlu Kıyır Kıyır Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gr tereyağı (oda ısısında)
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 0.5 paket kabartma tozu
  • 1 adet yumurta (akı üzerine)
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 3 su bardağı un
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker

Üzeri için;

  • Susam çörek otu
  • Yumurta akı

Tuzlu Kıyır Kıyır Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak derin bir kaba un ve nişasta hariç tüm malzemeyi ekleyelim ve karınştıralım.
  2. Ardından nişasta yı ekleyerek karıştırmaya devam edelim unu denetimli bir biçimde dökerek yoğurma ya başlayalım.
  3. Yoğurduktan sonra 10 dk dinlendirelim. Daha sonra hamurumuzdan modüller kopararak uzun ve dirtdortgen formu randıman.
  4. Tüm hamur bittikten sonra hamur kesimlerini alıp yumurta akına batiralim ve daha sora susam ve çörekotu karışımına bandirarak bir tepsi ye yağlı kağıt koyarak duzelim.
  5. Fırına koyup pişirelim piştikten sora istedigimiz halde servis edebiliriz deneyenlere şimdiden afiyetler olsun. 🥰🥰.

Tuzlu Kıyır Kıyır Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mayalı Balon Pişi
Osmanlı Saray Mutfağından İncikli,Nohutlu Pirinç Pilavı
Çeşmi Nigar Çorbası
Sağlıklı Mecimekli Kek
Churchill İçeceği
Muzlu Pudingli Kuru Üzümlü Fındıklı Üçgen Porsiyonluk Güllaç
Hdabla | © 2025 |