Tuzlu Kıyır Kıyır Kurabiye
Tuzlu Kıyır Kıyır Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gr tereyağı (oda ısısında)
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 0.5 paket kabartma tozu
- 1 adet yumurta (akı üzerine)
- 2 yemek kaşığı sirke
- 3 su bardağı un
- 1.5 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
Üzeri için;
- Susam çörek otu
- Yumurta akı
Tuzlu Kıyır Kıyır Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak derin bir kaba un ve nişasta hariç tüm malzemeyi ekleyelim ve karınştıralım.
- Ardından nişasta yı ekleyerek karıştırmaya devam edelim unu denetimli bir biçimde dökerek yoğurma ya başlayalım.
- Yoğurduktan sonra 10 dk dinlendirelim. Daha sonra hamurumuzdan modüller kopararak uzun ve dirtdortgen formu randıman.
- Tüm hamur bittikten sonra hamur kesimlerini alıp yumurta akına batiralim ve daha sora susam ve çörekotu karışımına bandirarak bir tepsi ye yağlı kağıt koyarak duzelim.
- Fırına koyup pişirelim piştikten sora istedigimiz halde servis edebiliriz deneyenlere şimdiden afiyetler olsun. 🥰🥰.
Tuzlu Kıyır Kıyır Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






