Tuzlu Kek
Tuzlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı tam buğday unu( yulaf unu vs. kullanabilirsiniz- denetimli bir halde ekleyin)
- 4 yemek kaşığı lor peyniri
- Maydonoz
- Kapya biber
- Zeytin
- Tuz
Üzeri için;
- Domates
- Ceviz (keyfinize nazaran ekleyebilirsiniz)
Tuzlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtaları güzelce çırpıyoruz.
- Ardından tüm materyalleri ekleyip karıştırıyoruz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın kabına döküyoruz.
- Domates, biraz ceviz ekleyip 180 derece evvelce ısıtılmış fırında 30-34 dakika denetimli pişiriyoruz.
Tuzlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







