Tuzlu Kek

Tuzlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet küçük uzunluk küp küp doğranmış patates (büyükse 1 adet patates)
  • 1 adet rendelenmiş havuç
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Büyükse 2 adet küçükse 3 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Üzeri için;

  • Çörek otu
  • Susam

Tuzlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle havuçları ve kaşar peynirini rendeleyin,patatesleri küp küp doğrayın ben çok küçük doğradım ki düzgünce pişsin.
  2. Havuç ,patates, kaşar peyniri ve un hariç öteki tüm gereçleri kaba alın ve uygunca karıştırın.
  3. Ardından un hariç patates ,havuç ve kaşar peynirini ekleyip denetimli biçimde un ekleyip güzelce karıştırın.
  4. Sonra borcam yahut kek kalıbına döküp üzerine çörek otu ve susam serpip 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
  5. Kontrollü pişirin zira hem herkesin fırını farklı olacağı için hem de sebzelerin yeterlice piştiğinden emin olmak için.Afiyet olsun.

Tuzlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Arpa Şehriye Pilavı
Patetesli Dört Baklagilli Çorba
Aşırı Kolay Yaş Pasta
Tuzlu Kurabiye
Örgü Simit Poğaça (Videolu)
Yalancı Börek
Hdabla | © 2025 |