Tuzlu Kek

Tuzlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet küçük uzunluk küp küp doğranmış patates (büyükse 1 adet patates)
  • 1 adet rendelenmiş havuç
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Büyükse 2 adet küçükse 3 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Üzeri için;

  • Çörek otu
  • Susam

Tuzlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle havuçları ve kaşar peynirini rendeleyin,patatesleri küp küp doğrayın ben çok küçük doğradım ki düzgünce pişsin.
  2. Havuç ,patates, kaşar peyniri ve un hariç öteki tüm gereçleri kaba alın ve uygunca karıştırın.
  3. Ardından un hariç patates ,havuç ve kaşar peynirini ekleyip denetimli biçimde un ekleyip güzelce karıştırın.
  4. Sonra borcam yahut kek kalıbına döküp üzerine çörek otu ve susam serpip 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
  5. Kontrollü pişirin zira hem herkesin fırını farklı olacağı için hem de sebzelerin yeterlice piştiğinden emin olmak için.Afiyet olsun.

Tuzlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Kıtır Ekmekli Taşımalık Kavanoz Tarifi
Hamsi Sarma
Avakado Sosu
Muzlu Pudingli Kuru Üzümlü Fındıklı Üçgen Porsiyonluk Güllaç
Sebze Şöleni
Karamelize Soğanlı Kereviz
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet