Tuzlu Kek

Tuzlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet küçük uzunluk küp küp doğranmış patates (büyükse 1 adet patates)
- 1 adet rendelenmiş havuç
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Büyükse 2 adet küçükse 3 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Üzeri için;
- Çörek otu
- Susam
Tuzlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle havuçları ve kaşar peynirini rendeleyin,patatesleri küp küp doğrayın ben çok küçük doğradım ki düzgünce pişsin.
- Havuç ,patates, kaşar peyniri ve un hariç öteki tüm gereçleri kaba alın ve uygunca karıştırın.
- Ardından un hariç patates ,havuç ve kaşar peynirini ekleyip denetimli biçimde un ekleyip güzelce karıştırın.
- Sonra borcam yahut kek kalıbına döküp üzerine çörek otu ve susam serpip 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Kontrollü pişirin zira hem herkesin fırını farklı olacağı için hem de sebzelerin yeterlice piştiğinden emin olmak için.Afiyet olsun.
Tuzlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

