Tuzlu Kabaklı Kek

Tuzlu Kabaklı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet kabak
- 3 adet yumurta
- 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı kabartma tozu
- 3 su bardağı un (her biri 100 ml)
- 1 su bardağı beyaz peynir (ben feta kullandım)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 3 yemek kaşığı maydanoz (doğranmış)
- 3 yemek kaşığı dereotu (doğranmış)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı (kek kalıbını yağlamak için)
Tuzlu Kabaklı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabakları rendeleyin.
- Yumurtaları derin bir kaseye kırın.
- Zeytinyağı ve yoğurdu ekleyip tel çırpıcı ile uygunca çırpın.
- Kabartma tozu ve unu eleyerek karışıma ekleyin, spatula ile karıştırın.
- Rendelenmiş kabağı ekleyin.
- Doğranmış maydanoz ve dereotunu ek edin.
- Peyniri, tuzu, pul biberi ve naneyi ekleyip düzgünce karıştırın.
- Zeytinyağı ile yağlanmış uzun bir kek kalıbına karışımı dökün.
- Üzerini spatula ile düzeltin, susam serpiştirin ve evvelden ısıtılmış 180°c fırında 50 dakika, üstü güzelce kızarana kadar pişirin.
- Kalıptan çıkarmadan evvel 15 dakika dinlendirin. Dilimleyip servis edin. Afiyet olsun!.
Tuzlu Kabaklı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
