Tutmaç Çorbası
Tutmaç Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
- 1 çay bardağı erişte
- 1 buçuk litre kaynamış su
Terbiyesi için;
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 6 yemek kaşığı yoğurt
Üzeri için;
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Bolca nane
- En son eklemek için tuz
Tutmaç Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yeşil mercimeğimizi evvelden bir 25 dakika kadar haşlıyoruz.
- Onu süzüp öbür bir tencereye kaynamış suyu ekleyip, yeşil mercimeği ,erişteyi ve nohutu ekliyoruz.
- Erişteler yumuşayınca öbür bir kapta terbiyesi için yumurta sarısı, yoğurt ve nişastayı homojen kıvama getirip çorbanın suyundan bir kepçe yavaş yavaş ekleyip onu da ılıtıyoruz ve bu karışımı kaynayan çorbaya yavaş yavaş aktarıyoruz.
- 7-8 dakika bu formda kaynadıktan sonra yemeklik doğradığımız soğanı kızartıp tereyağı ve naneyi de ekleyip kavuruyoruz .
- Bu karışımı da çorbaya aktarıp karıştırıyoruz en son tuzunu ekleyip biraz dinlendirdikten sonra servise hazırdır.
Tutmaç Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







