Tutmaç Çorbası

Tutmaç Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı erişte
  • 1 buçuk litre kaynamış su

Terbiyesi için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 6 yemek kaşığı yoğurt

Üzeri için;

  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Bolca nane
  • En son eklemek için tuz

Tutmaç Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yeşil mercimeğimizi evvelden bir 25 dakika kadar haşlıyoruz.
  2. Onu süzüp öbür bir tencereye kaynamış suyu ekleyip, yeşil mercimeği ,erişteyi ve nohutu ekliyoruz.
  3. Erişteler yumuşayınca öbür bir kapta terbiyesi için yumurta sarısı, yoğurt ve nişastayı homojen kıvama getirip çorbanın suyundan bir kepçe yavaş yavaş ekleyip onu da ılıtıyoruz ve bu karışımı kaynayan çorbaya yavaş yavaş aktarıyoruz.
  4. 7-8 dakika bu formda kaynadıktan sonra yemeklik doğradığımız soğanı kızartıp tereyağı ve naneyi de ekleyip kavuruyoruz .
  5. Bu karışımı da çorbaya aktarıp karıştırıyoruz en son tuzunu ekleyip biraz dinlendirdikten sonra servise hazırdır.

Tutmaç Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ev Usulü Şekerli Vanilla Iced Caramel Macchiato (Özel Malzeme Kullanmadan, Evdeki Malzemelerle)
Depresyon Pastası
Böğürtlenli Kakaolu Top Kek
Ailemle Hafta Sonu Kahvaltımız
Fırında Somon / Patates Ve Soğan Eşliğinde
Fit Siyah Pirinç Pilavı
Hdabla | © 2025 |