Tutmaç Çorbası

Tutmaç Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım çay bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım çay bardağı tam haşlanmamış yeşil mercimek
  • Yarım çay bardağı erişte
  • 3 su bardağı su / tavuk suyu / et suyu

Terbiyesi için;

  • 6 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıcak su

Diğer gereçler;

  • 1 adet küçük uzunluk soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Pulbiber
  • Tuz (çorbam piştikten ve soğuduktan sonra katıyorum)

Çay bardağı ölçüm 100 ml

Su bardağı ölçüm 200 ml

Tutmaç Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mercimeğimi biraz canlı kalacak formda haşladım. Benim buzlukta haşlanmış nohutum vardı onu kullandım. Dilerseniz nohutunuzuda haşlayıp ondan sonra ekleyebilirsiniz.
  2. Daha sonra tencereye suyumu aldım üzerine baklagillerimi ekledim ve erişteler ve mercimek pişene kadar kaynattım.
  3. Bu esnada yemeklik doğradığım soğanı kavurdum, üzerine baharatlarını ekledim.
  4. Terbiyesi için yoğurt un ve yumurtayı çırptım.
  5. Baklagillerim pişince terbiyemi de kaynar suyla hazırladığım için yavaş yavaş direk çorbamın içine döktüm.
  6. Bu esnada ve çorbam kaynayıncaya kadar çorbamı daima karıştırdım.
  7. Çorbam kaynatınca altını kıstım ve üzerine soğanlı baharatlı karışımı mı da döküp biraz daha kaynattıktan sonra altını kapattım.

Tutmaç Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kereviz Yaprağı Çorbası
Orman Meyveli Pankek
Ayva Tatlısı
Fırında Kızarmış Tavuk
Herse (Keşkek)
Yumurtalı Ekmek
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet