Tutmaç Çorbası

Tutmaç Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım çay bardağı haşlanmış nohut
- Yarım çay bardağı tam haşlanmamış yeşil mercimek
- Yarım çay bardağı erişte
- 3 su bardağı su / tavuk suyu / et suyu
Terbiyesi için;
- 6 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı sıcak su
Diğer gereçler;
- 1 adet küçük uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı nane
- Pulbiber
- Tuz (çorbam piştikten ve soğuduktan sonra katıyorum)
Çay bardağı ölçüm 100 ml
Su bardağı ölçüm 200 ml
Tutmaç Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mercimeğimi biraz canlı kalacak formda haşladım. Benim buzlukta haşlanmış nohutum vardı onu kullandım. Dilerseniz nohutunuzuda haşlayıp ondan sonra ekleyebilirsiniz.
- Daha sonra tencereye suyumu aldım üzerine baklagillerimi ekledim ve erişteler ve mercimek pişene kadar kaynattım.
- Bu esnada yemeklik doğradığım soğanı kavurdum, üzerine baharatlarını ekledim.
- Terbiyesi için yoğurt un ve yumurtayı çırptım.
- Baklagillerim pişince terbiyemi de kaynar suyla hazırladığım için yavaş yavaş direk çorbamın içine döktüm.
- Bu esnada ve çorbam kaynayıncaya kadar çorbamı daima karıştırdım.
- Çorbam kaynatınca altını kıstım ve üzerine soğanlı baharatlı karışımı mı da döküp biraz daha kaynattıktan sonra altını kapattım.
Tutmaç Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








