Turşu Kavurması

Turşu Kavurması Tanımı İçin Malzemeler
- Büyük kase turşu (fasulye, domates)
- 5-6 tane piyazlık doğranmış soğan
- 2-3tane havuç
- 1/2 (yarım) su bardağından fazla zeytinyağı
- 6-7 diş sarımsak
- Tuz
- Pulbiber (en son yemeğin tadına bakılarak ek edilirse daha düzgün olur.)
Turşu Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir gece evvelden kabın içerisinde tuzunu bırakması için suda bekletiyoruz. (aynı gece birkaç sefer karıştırıp, suyunu döküp, yeniliyoruz. )
- Ertesi gün tuzlu suyu dökülüp tekrar yıkayıp, süzdürüyoruz.
- Turşuları doğruyoruz.
- Ardından elimizle turşunun fazla suyunu yeterlice sıkıyoruz.
- Piyazlık doğranmış soğanları zeytinyağında yeterlice kavuruyoruz, akabinde havuçları da ek ediyoruz.
- Doğranmış turşuları ek edip kavurmaya devam ediyoruz.
- Sarımsakları ister doğrayıp,ister rendeleyip üstüne ek edip birkaç kere karıştırıyoruz.
- En son tuz ve pul biber ek edip, sıcak yahut soğuk servis ediyoruz.
Turşu Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









