Turşu (Altın Oran)

Turşu (Altın Oran) Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 kg bidon için; 1 orta uzunluk lahana
  • Yarım kilo tatlı kıl biber
  • 1 kg kelek
  • 4 baş sarımsak
  • Yarım kırmızı pancar (dibine renk vermesi için)
  • Yarım mor havuç
  • 1 dilim  mor lahana koydum
  • 1 avuç nohut
  • 3 su bardağı sirke
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 5 yemek kaşığı turşuluk tuz
  • Üzerini geçecek kadar su
  • 1 çay kaşığı şeker

Turşu (Altın Oran) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. En alta nohut diziyoruz,sonra sarımsak ve sırayla doğradığımız materyaller (lahana ,kelek,kıl biber)biraz ondan biraz başkasından formülüyle bidonu sıkıca dolduruyoruz.
  2. Sirkeli tuzlu suyunu hazırlayıp ,sebzelerin üzerine döküyoruz,en üste de bastıracak bi aparatla kapatıyoruz ,(pazarlarda turşunun üstü için dediğinizde satın alabilirsiniz)havalar sıcakken 10 güne oluyor ,serinken de 2-3 haftaya yenmeye hazır hale geliyor.
  3. Malzemeyi farklı yani kornişon acur vb. Doldursanız dahi 5 kg bidon için tuz sirke oranı bu türlü yapın çok şad kalırsınız.

Şimdiden yapacak olanlara afiyet olsun.

Turşu (Altın Oran) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sütlü Mantar Çorbası
Domates Çorbası (Videolu)
Bol Sebzeli Makarna
Dondurma Profiterol
Fırında Garnitürlü Girit Kabağı Dolması
Bisküvili Çikolatalı Pasta
Hdabla | © 2025 |