Türlü
Türlü Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo türlü zerzevatı (1 kilo olacak halde sebzelerin karşımıdır bu kişinin kullandığı materyale nazaran değişir)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı margarin yahut tereyağı
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı su
Türlü Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle dondurucuda olan türlümüzü dışarı çıkarıyoruz biraz çözülmesini bekliyoruzki poşetinden rahat bir biçimde çıkarabilmek için tenceremize sıvı yağ ve margarini alalım.
- Soğanı yemeklik doğrayalım ve tencereye alalım biraz kavuralım.
- Sonra salçamızı ek edelim üzerine biraz su ekleyelimki salçamız çözülsün soğan ile birlikte kavuralım.
- Poşetinde olan türlümüzü buzları çözülmeden poşetinden çıkarıp tencereye koyalım.
- Tuzu ek etmeyi unutmayalım buzları çözüldükçe kendi suyunu vercektir fakat ben 1 çay bardağı sıcak su ek ettim.
- Dibi tutmasın diye kısık ateşte denetimli bir şeklide orta ara karıştırarak pişirelim ve türlümüz hazır. Afiyet olsun.
Türlü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











