Türk Kahveli Kurabiye

Türk Kahveli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet orta uzunluk yumurta
  • 1 su bardağı şeker (yarısı kahverengi şeker, yarısı beyaz şeker)isteğe göre
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı silme türk kahvesi
  • 1 su bardağı nişasta
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı damla çikolata

Türk Kahveli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kapta yumurta ve şekerleri çırpma teli ile karıştıralım. Sıvı yağ ekleyip tekrar karıştıralım.
  2. Nişasta,kabartma tozu,vanilya ve türk kahvesini ekleyelim.
  3. Unu azar azar ek edip ele yapışmayan bir hamur elde edelim ve içerisine damla çikolataları ekleyip yoğuralım.
  4. Cevizden büyük kesimler koparıp yuvarlayalım. Yağlı kâğıt serili tepsiye aralıkla dizelim.
  5. 170 derece ısıtılmış fırında 12-15 dk kadar hafif pembeleşene kadar pişirelim.
  6. Soğuduktan sonra servis edelim afiyet olsun 😊

*Benim yaptığım kurabiye 20 adet çıktı büyüklüğüne nazaran adet sayısı değişir.

Türk Kahveli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yağ Yaktıran Sebze Çorbası
Un Helvası
İç Pilav ( Mardin Usulü )
Katmer (Kaymaklı)
Borcam Pastası (Kalabalık Misafirler İçin)
Karnabahar Yemeği
Hdabla | © 2025 |