Tüm Portakallı Kek

Tüm Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 bütün portakal
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 pk vanilya
- 1 pk kabartma tozu
- 7 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Şerbeti için;
- 1 portakal suyu
- 1 yemek kaşığı toz şeker
Tüm Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Portakalı küp formunda kabuğunu soymadan doğrayın.
- Bir kaseye alıp üzerine yumurta,şeker,vanilya, kabartma tozu, sıvı yağ ek edin.
- Blender ile yeterlice ezin.
- Ardından ununu ek edip çırpıcı ile karıştırın yağlanmış kalıba boşaltın.
- Orta kısmına tereyağ gezdirin.
- 170 derecede pişirin fırından birinci sıcaklığı çıkınca, portakal ve şekeri pişirip üzerine dökün kalıptan çıkarıp üzerine beyaz çikolata gezdirin afiyet olsun….
Tüm Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












