Tül Perde Tatlısı

Tül Perde Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 10 15 adet baklava yufkası
  • 50 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

İçine;

  • 1 su bardağından 1 parmak eksik irmik
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik hindistan cevizi

Şerbeti için;

  • 2.5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Revani için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Tül Perde Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tatlımızın şerbetini yapmak için tencereye şeker ve suyu koyup, kaynatıyoruz. Kaynayan şerbete limon sıkıp kısık ateşte 15 ila 20 dakika daha pişiriyoruz. Şerbeti soğumaya bırakıyoruz.
  2. Tereyağını eritip kefini alıp sıvı yağ ile karıştırıyoruz.
  3. Baklavalık yufkamızı yağlıyoruz. Üzerine irmik ve hindistan cevizi serpip iki elimizle büzüyoruz. Borcama diziyoruz. Üzerine kalan yağdan sürüyoruz. Ben kare borcama yaptım fakat dikdörtgen borcama daha hoş olur.
  4. 170 derece fansız fırında biraz kızarana kadar pişiriyoruz. Tatlı fırında kızarırken yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Süt, sıvı yağ, kabartma tozu ve vanilya ekleyip karıştırıyoruz.
  5. Kızaran tatlının her yerine gelecek halde döküyoruz. Tekrar fırına veriyoruz. Piştikten sonra birinci sıcaklığı çıkınca şerbeti döküyoruz. Afiyet bal şifa olsun ♥️.

Tül Perde Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mükemmel Cheesecake (Çatlamayan)
Tavuklu Pilav
Kadayıflı Muhallebi
Mozaik Pasta
Muzlu Cevizli Güllaç
Fırında Sütlaç
Hdabla | © 2025 |