Tül Perde Tatlısı
Tül Perde Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 10 15 adet baklava yufkası
- 50 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
İçine;
- 1 su bardağından 1 parmak eksik irmik
- 1 su bardağından 1 parmak eksik hindistan cevizi
Şerbeti için;
- 2.5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 dilim limon
Revani için;
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Tül Perde Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tatlımızın şerbetini yapmak için tencereye şeker ve suyu koyup, kaynatıyoruz. Kaynayan şerbete limon sıkıp kısık ateşte 15 ila 20 dakika daha pişiriyoruz. Şerbeti soğumaya bırakıyoruz.
- Tereyağını eritip kefini alıp sıvı yağ ile karıştırıyoruz.
- Baklavalık yufkamızı yağlıyoruz. Üzerine irmik ve hindistan cevizi serpip iki elimizle büzüyoruz. Borcama diziyoruz. Üzerine kalan yağdan sürüyoruz. Ben kare borcama yaptım fakat dikdörtgen borcama daha hoş olur.
- 170 derece fansız fırında biraz kızarana kadar pişiriyoruz. Tatlı fırında kızarırken yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Süt, sıvı yağ, kabartma tozu ve vanilya ekleyip karıştırıyoruz.
- Kızaran tatlının her yerine gelecek halde döküyoruz. Tekrar fırına veriyoruz. Piştikten sonra birinci sıcaklığı çıkınca şerbeti döküyoruz. Afiyet bal şifa olsun ♥️.
Tül Perde Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














