Triliçe (Büyük Boy)

Triliçe (Büyük Boy) Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 6 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 buçuk su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Sütlü sos için;

  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 kutu sıvı krema (200 ml)
  • 2 paket vanilya

Karamel için;

  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket sıvı krema (200 ml)
  • 50 gram tereyağı

Üzeri için;

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt

Kullanılan bardak ölçüsü

Su bardağı 200 ml

Çay bardağı 125 ml

Triliçe (Büyük Boy) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kek için yumurtaların sarılarını ve beyazlarını farklı kaplara alalım.
  2. Mikser yardımı ile beyazını köpük köpük olana kadar çırpalım. (beyazı krem şanti kıvamında olsun) sarılarının içine sekeri ekleyelim karıştıralım, karışımı beyazların içine yavaş yavaş ekleyelim.
  3. Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı da karışıma ekleyelim.
  4. Spatula ile alttan üste hakikat yavaşça karıştıralım ki yumurtanın beyazı sönmesin.
  5. Yağlı kağıt serdiğimiz borcama (büyük uzunluk dikdörtgen borcam kullandım. ) kek harcımızı dökelim.
  6. 160 derece evvelden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 35- 40 dk keki pişirelim. (fırının en alt rafına tel ızgaramızı koyalım onun üzerine borcamı koyalım)
  7. Şerbeti için uygun bir tencereye sütü, toz şekeri, kremayı ve vanilyayı ekleyelim.
  8. Şeker eriyene kadar ocakta pişirelim şeker büsbütün eridiğinde şerbet hazır olacak. Soğuması için kaldıralım.
  9. Kekimiz pişince yağlı kağıtla birlikte keki borcamdan çıkartalım.
  10. Üzerine öteki bir yagili kağıt koyup karşıt çevirelim ve soğuması için kenara alalım.
  11. Karamel sos için evvel gereçleri hazırlayalım biraz seri hareket etmemiz gerekiyor zira şekerin yanmaması için.
  12. Uygun bir tavaya şekeri dökelim denetimli bir formda şekerin erimesini bekleyelim bu sırada içine kaşığı katmayalım tavayı salllayarak karıştıralım.
  13. Şekerin rengi dönünce çabucak terayağını ekleyelim tereyağının akabinde 1-2 dk içinde (tereyağı eriyince yani) kremayı ekleyelim. Çok az kaynatıp ocaktan alalım.
  14. Krem şanti için 200 ml soğuk sütun içine 1 paket krem şantiyi dökelim ve mikser yardımı ile çırpalım.
  15. Paketin gerisindeki tarife uygun yaptım. Sütün soğuk olması kıvamı için değerli.
  16. Ters çevirdiğimiz soğuyan kekimizi tekrar yağlı kağıt olmadan borcama koyalım.
  17. Üzerine soğuyan şerbetin tamamını dökelim.
  18. Hazırladığımız kremsantiden çok az bir kısmını ayıralım ve kekimizin üzerine tamamını spatula yardımı ile yayalım. (ince bir katman olması kâfi fazla krem santi tatlinizi ağırlaştırmasın)
  19. Onun üzerine soğuyan karamel sosu eşit bir halde yayalım.
  20. Çok az ayırdığımız krem şantiyi ile üzerini süsleyelim kurdan ile form verelim.
  21. Buz dolabında 3 -4 saat dinlendikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.
    Fazla basamaklı üzere dürsada değecek bir tatlı 😋 şimdiden afiyet olsun. 🌸.

Triliçe (Büyük Boy) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Garnitürlü Şehriye Salatası
Mini Pizza
Kedi Dili İle Tiramisu
Ispanaklı Yağlı Pide
Fırında Soslu Karnabahar
Islak Kurabiye Tarifi
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet