Triliçe (Büyük Boy)

Triliçe (Büyük Boy) Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 6 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 buçuk su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Sütlü sos için;
- 1 litre süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 kutu sıvı krema (200 ml)
- 2 paket vanilya
Karamel için;
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket sıvı krema (200 ml)
- 50 gram tereyağı
Üzeri için;
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
Kullanılan bardak ölçüsü
Su bardağı 200 ml
Çay bardağı 125 ml
Triliçe (Büyük Boy) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kek için yumurtaların sarılarını ve beyazlarını farklı kaplara alalım.
- Mikser yardımı ile beyazını köpük köpük olana kadar çırpalım. (beyazı krem şanti kıvamında olsun) sarılarının içine sekeri ekleyelim karıştıralım, karışımı beyazların içine yavaş yavaş ekleyelim.
- Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı da karışıma ekleyelim.
- Spatula ile alttan üste hakikat yavaşça karıştıralım ki yumurtanın beyazı sönmesin.
- Yağlı kağıt serdiğimiz borcama (büyük uzunluk dikdörtgen borcam kullandım. ) kek harcımızı dökelim.
- 160 derece evvelden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 35- 40 dk keki pişirelim. (fırının en alt rafına tel ızgaramızı koyalım onun üzerine borcamı koyalım)
- Şerbeti için uygun bir tencereye sütü, toz şekeri, kremayı ve vanilyayı ekleyelim.
- Şeker eriyene kadar ocakta pişirelim şeker büsbütün eridiğinde şerbet hazır olacak. Soğuması için kaldıralım.
- Kekimiz pişince yağlı kağıtla birlikte keki borcamdan çıkartalım.
- Üzerine öteki bir yagili kağıt koyup karşıt çevirelim ve soğuması için kenara alalım.
- Karamel sos için evvel gereçleri hazırlayalım biraz seri hareket etmemiz gerekiyor zira şekerin yanmaması için.
- Uygun bir tavaya şekeri dökelim denetimli bir formda şekerin erimesini bekleyelim bu sırada içine kaşığı katmayalım tavayı salllayarak karıştıralım.
- Şekerin rengi dönünce çabucak terayağını ekleyelim tereyağının akabinde 1-2 dk içinde (tereyağı eriyince yani) kremayı ekleyelim. Çok az kaynatıp ocaktan alalım.
- Krem şanti için 200 ml soğuk sütun içine 1 paket krem şantiyi dökelim ve mikser yardımı ile çırpalım.
- Paketin gerisindeki tarife uygun yaptım. Sütün soğuk olması kıvamı için değerli.
- Ters çevirdiğimiz soğuyan kekimizi tekrar yağlı kağıt olmadan borcama koyalım.
- Üzerine soğuyan şerbetin tamamını dökelim.
- Hazırladığımız kremsantiden çok az bir kısmını ayıralım ve kekimizin üzerine tamamını spatula yardımı ile yayalım. (ince bir katman olması kâfi fazla krem santi tatlinizi ağırlaştırmasın)
- Onun üzerine soğuyan karamel sosu eşit bir halde yayalım.
- Çok az ayırdığımız krem şantiyi ile üzerini süsleyelim kurdan ile form verelim.
- Buz dolabında 3 -4 saat dinlendikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Fazla basamaklı üzere dürsada değecek bir tatlı 😋 şimdiden afiyet olsun. 🌸.
Triliçe (Büyük Boy) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


