Triliçe

Triliçe Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;

  • 1 paket krema
  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı toz şeker

Karamel sosu için;

  • 1 paket krema
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için;

  • 1 paket krem şanti (75 g)

Triliçe Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak tatlının keki için karıştırma kabına yumurtayı ve şekeri alalım, köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. Daha sonra su, sıvı yağ, un, vanilya ve kabartma tozunu ek ederek, çırpmaya devam edelim.
  3. Hazırladığımız kek hamurunu tepsimize dökelim.
  4. Önceden ısıttığımız 170°c fırında, yaklaşık 30-35 dakika kekimizin üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim.
  5. Kekimiz pişerken, tatlımızın karamel sosunu hazırlayalım.
  6. Kısık ateşte, şeker eriyip karamelize olana kadar kaşıkla karıştıralım.
  7. Karamelize olan şekerimizin üzerine tereyağını ekleyelim.
  8. Son olarak çalkaladığımız kremayı ek edelim. Bu kademede şekerler sertleşebilir. Karıştırmaya devam edin. Şekerler eriyecek ve çok hoş bir kıvamı olan karamel sos elde edeceksiniz.
  9. Hazır olan karamel sosumuzu, ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
  10. Güzelce kabarıp pişen kekimizi fırından çıkartalım. Sıcağının çıkması için 10 dakika daha bekletelim.
  11. Bu ortada kekimizi ıslatmak için derin bir kaba süt, şeker ve kremayı alalım ve karıştıralım. Büsbütün şekerleri eriyen şerbetimiz hazır.
  12. Kekimizin birinci sıcağı çıktıktan sonra, sütlü şerbeti güzelce çekebilmesi için üzerine kürdan ile delikler açalım.
  13. Sütün tamamını kekin üzerine gezdirelim. Sütü büsbütün çekene kadar dinlenmeye bırakalım.
  14. Krem şantiyi üzerinde yazan formda hazırlayalım.
  15. Sütü çeken kekimizin üzerine krem şantiyi sürelim. Bu kademede tatlının üzerini süslemek için krem şantiden 2 kaşık ayıralım.
  16. Son olarak büsbütün soğumuş olan karamel sosunu da tatlının üzerine gezdirelim.
  17. Ayırmış olduğumuz krem şanti ile tatlının üzerini ince ince çizgiler çizelim ve bir kürdan yardımı ile hal verelim.
  18. Trileçe tatlımız hazır. Buzdolabına dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun🫰

Triliçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şekerli Börek (Antep Şekerli Börek)
Kavala Kurabiyesi (Herkesin Çok Sevdiği )
Ballı Bademli Kek
Salep
Makarna Salatası
Brownie Tadında Çatlak Kurabiye (Videolu)
Hdabla | © 2025 |