Triliçe

Triliçe Tanımı İçin Malzemeler
- Keki için;
- 5 adet yumurta oda ısında
- 1 su bardağı toz
- 2 yemek kaşığı kaynar su
- 1 paket kabartma tozu
- 1/5 su bardağı un
Şerbeti için;
- 4 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 paket sıvı krema
Üzeri için;
- 2 paket kremşanti
- 1 su bardağı soğuk süt
Karamel için;
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 paket sıvı krema
- 1 kaşık tereyağı
Triliçe Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri 5 dakika yüksek bölümde çırpalım. Kaynar suyu ekleyelim. Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyelim. Spatula ile karıştırıp yağlı kağıt serili tepsiye alalım.
- 175°de alt üst ayarda denetimli halde pembeleşince fırından alalım. Sonrasında 5 dakika kek ılıyınca aykırı çevirelim. Altındaki yağlı kağıdı çıkarıp tepsiye alalım.
- Şekeri ocağa alıp en kısık ateşte. Hiç dokunmadan erimesini bekleyelim. Eriyip rengi değiştikten sonra tereyağını ekleyip süratlice karıştıralım.
- Aynı vakitte sıvı kremayı ekleyim. Karıştırmaya devam edelim. Bir kaç dakika kaynadıktan sonra soğumaya bırakalım. Karamel de topaklanmalar olabilir. Sorun değil. Süzerek kullanırsanız pürüzsüz hale gelir.
- Karameli kıvam alması için dinlenmeye bırakalım. Kabuk bağlamaması için orta ara karıştıralım.
- Keki ıslatmak için; süt, şeker, kremayı karıştıralım. Kekin üzerinden gezdirelim. 10-15 dakika dinlendikten sonra soğuk sütle kremşantiyi çırpalım keki kremşantiyle kaplayalım (çırpılmış kremşantiden iki yemek kaşığı süslemek için ayıralım)
- Soğuyup kıvam alan karameli kremşantinin üzerinden eşit formda yayalım. Spatula yardımıyla düzeltelim. Ayırdığımız kremşantiyle çizikler atarak süsleyelim. Afiyet olsun🧡🧡
Triliçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








