Triliçe

Triliçe Tanımı İçin Malzemeler

  • Keki için;
  • 5 adet yumurta oda ısında
  • 1 su bardağı toz
  • 2 yemek kaşığı kaynar su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/5 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket sıvı krema

Üzeri için;

  • 2 paket kremşanti
  • 1 su bardağı soğuk süt

Karamel için;

  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 paket sıvı krema
  • 1 kaşık tereyağı

Triliçe Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri 5 dakika yüksek bölümde çırpalım. Kaynar suyu ekleyelim. Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyelim. Spatula ile karıştırıp yağlı kağıt serili tepsiye alalım.
  2. 175°de alt üst ayarda denetimli halde pembeleşince fırından alalım. Sonrasında 5 dakika kek ılıyınca aykırı çevirelim. Altındaki yağlı kağıdı çıkarıp tepsiye alalım.
  3. Şekeri ocağa alıp en kısık ateşte. Hiç dokunmadan erimesini bekleyelim. Eriyip rengi değiştikten sonra tereyağını ekleyip süratlice karıştıralım.
  4. Aynı vakitte sıvı kremayı ekleyim. Karıştırmaya devam edelim. Bir kaç dakika kaynadıktan sonra soğumaya bırakalım. Karamel de topaklanmalar olabilir. Sorun değil. Süzerek kullanırsanız pürüzsüz hale gelir.
  5. Karameli kıvam alması için dinlenmeye bırakalım. Kabuk bağlamaması için orta ara karıştıralım.
  6. Keki ıslatmak için; süt, şeker, kremayı karıştıralım. Kekin üzerinden gezdirelim. 10-15 dakika dinlendikten sonra soğuk sütle kremşantiyi çırpalım keki kremşantiyle kaplayalım (çırpılmış kremşantiden iki yemek kaşığı süslemek için ayıralım)
  7. Soğuyup kıvam alan karameli kremşantinin üzerinden eşit formda yayalım. Spatula yardımıyla düzeltelim. Ayırdığımız kremşantiyle çizikler atarak süsleyelim. Afiyet olsun🧡🧡

Triliçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mercimekli Börek
Soğan Dolması
Mini Mini Kete Poğaça
Pancar Salatası
Yumuşacık Poğaça
İpeksi Kıvamlı Kedi Dili Tiramisu Tarifi
Hdabla | © 2025 |