Trileçe Tarifi
Trileçe Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 2 su bardağı un
Üstü için;
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
Süt şerbeti için;
- Bir buçuk litre süt
- 1 paket sıvı krema
- 1 çay bardağı şeker
Karameli için;
- Bir buçuk su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket sıvı krema
Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?
- 5 yumurta ve şekeri 5-6 dakika boyunca köpük köpük olana kadar çırpın.
- Su ve yağı ekleyip 10 saniye çırptıktan sonra bir su bardağı un ekleyip karıştırdıktan sonra diğerinide ekleyip karıştıralım.
- Kabarta tozu ve şekerli vanilini ekleyip 170 derece evvelce ısıtılmış fırında 25-30 dk pişirelim.
- Fırından çıkıp hafif soğuduğunda sür şerbetini dökelim.
- Süt şerbeti için sütü ve şekeri kaba koyduktan sonra şeker eriyene kadar karıştıralım.
- Kremayı da ekleyerek karıştıralım. Kekin birinci sıcaklığı çıktığında keke dökebilirsiniz.
- Sonrasında 1 su bardağı soğuk süt ve krem şantiyi çırpalım ve kek sütü çektikten sonra kekin üzerine koyup güzelce yayabilirsiniz.
- Karameli için şekeri kısık ateşte eritelim. Yakmamak için yüksek ateşte yapmayın. Şeker eridikten sonra tereyağı ve kremayı içine ekleyerek karıştıralım. Karamel soğumadan üstüne dökmeyin. Soğuduktan sonra üzerine dökerek yayabilirsiniz.
- Üstündeki süsleme size kalmış lakin bu biçimde yapmak istiyorsanız krem şantı yada krema yardımıyla yapabilirsiniz.
Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













