Trileçe Tarifi

Trileçe Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 2 su bardağı un

Üstü için;

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt

Süt şerbeti için;

  • Bir buçuk litre süt
  • 1 paket sıvı krema
  • 1 çay bardağı şeker

Karameli için;

  • Bir buçuk su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket sıvı krema

Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 5 yumurta ve şekeri 5-6 dakika boyunca köpük köpük olana kadar çırpın.
  2. Su ve yağı ekleyip 10 saniye çırptıktan sonra bir su bardağı un ekleyip karıştırdıktan sonra diğerinide ekleyip karıştıralım.
  3. Kabarta tozu ve şekerli vanilini ekleyip 170 derece evvelce ısıtılmış fırında 25-30 dk pişirelim.
  4. Fırından çıkıp hafif soğuduğunda sür şerbetini dökelim.
  5. Süt şerbeti için sütü ve şekeri kaba koyduktan sonra şeker eriyene kadar karıştıralım.
  6. Kremayı da ekleyerek karıştıralım. Kekin birinci sıcaklığı çıktığında keke dökebilirsiniz.
  7. Sonrasında 1 su bardağı soğuk süt ve krem şantiyi çırpalım ve kek sütü çektikten sonra kekin üzerine koyup güzelce yayabilirsiniz.
  8. Karameli için şekeri kısık ateşte eritelim. Yakmamak için yüksek ateşte yapmayın. Şeker eridikten sonra tereyağı ve kremayı içine ekleyerek karıştıralım. Karamel soğumadan üstüne dökmeyin. Soğuduktan sonra üzerine dökerek yayabilirsiniz.
  9. Üstündeki süsleme size kalmış lakin bu biçimde yapmak istiyorsanız krem şantı yada krema yardımıyla yapabilirsiniz.

Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Trakya Kapama (Tavuklu)
Çikolatalı Truflar
Limon Kremalı Kek
Patatesli Yemek
3 Renk Tatlı
Fit Tiramisu
Hdabla | © 2025 |