Trileçe

Trileçe Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
Şerbeti için:
- 1 kg süt
- 1 su bardağı şeker
- 200 ml krema
Karamel için:
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı su
- 200 ml krema
Üzeri için:
- 2 poşet krem şanti
- 1 bardak soğuk süt
Kullandığım bardak ölçüsü 200ml
Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir kasede yumurta ve şekeri mikserle köpürene kadar çırpalım.
- Daha sonra başka materyalleri sırasıyla koyup çırpalım.
- Yağlanmış dikdörtgen borcama koyup 180 derecede pişirelim.
- Daha sonra 1kg sütün içine tozşeker ve kremayı koyup karıştıralım.
- Fırından çıkan keki 10dakika bekletip bu sütlü sosu dökelim.
- İyice çekip soğuyana kadar bekletelim.
- Sonra 1 bardak soğuk sütle 2 poşet krem şantiyi çırpıp koyulaştıralım.
- Kekin üzerine yayalım.
- Karameli yapmak için tencereye şekeri ve suyu koyup karıştıralım.
- Kaynamaya başlayınca altını kısıp istediğimiz renk olana kadar pişirelim.
- Daha sonra 1yemek kaşığı tereyağ ve kremayı koyup, 3dakika kadar karıştıralım.
- Karameli uygunca soğuduktan sonra, tatlıyı dilimlere ayırıp karamelini yayalım.
- Dolapta uygunca soğuduktan sonra servis yapalım. Afiyet olsun🤩.
Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
