Trileçe
Trileçe Tanımı İçin Malzemeler
Kek hamuru:
- 6 adet yumurta (büyük uzunluk oda sıcaklığında, sarısı ve beyazı farklı çırpılacak asla birbirine karışmasın)
- 2 su bardağından 2 parmak eksik un
- 1 su bardağından 1 parmak eksik buğday nişastası
- 2 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı kaynar su
- 1 tutam tuz
- 1 su bardağı şeker
Kek sütü:
- 5 bardak süt
- 2 paket krema
- 3 yemek kaşığı şeker
Üzeri için;
- Krem şanti
- Orman meyveli sos
Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta sarılarına şeker ekleyip çırpalım. Rengi açılınca kaynar suyumuzu ekleyip biraz daha çırpalım.
- Sonra kuru materyalleri ekleyelim çırpalım.
- Onu kenara akıp yumurta beyazına 1 tutam tuz ekleyip köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Ardından yumurta beyazını kısım kısım harcımıza ekleyelim.
- Aşağıdan üste gerçek karıştıralım. Büyük uzunluk borcama harcımızı dökelim.
- Alt üst ayarda 170 derecede 30-35 dk ortası pişirelim. (kontrollü olun, her fırın farklı).
- Kremayı ve şekeri süte ekleyip güzelce karıştıralım ve kek soğuduktan sonra kekimize dökelim. En az 5 saat buzdolabında bekleyecek.
- Kek sütünü çektikten sonra çırpılmış krem şantiyi kekin üzerine yayalım (süslemek için bir iki kaşık ayıralım).
- Dolapta kremşantisi yeterlice donduktan sonra yaptığımız sosu dökelim.
- Ben orman meyveli sos hazırladım hazır paket de kullanabilirsiniz.
Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






