Trileçe

Trileçe Tanımı İçin Malzemeler

Kek hamuru:

  • 6 adet yumurta (büyük uzunluk oda sıcaklığında, sarısı ve beyazı farklı çırpılacak asla birbirine karışmasın)
  • 2 su bardağından 2 parmak eksik un
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik buğday nişastası
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı kaynar su
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı şeker

Kek sütü:

  • 5 bardak süt
  • 2 paket krema
  • 3 yemek kaşığı şeker

Üzeri için;

  • Krem şanti
  • Orman meyveli sos

Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta sarılarına şeker ekleyip çırpalım. Rengi açılınca kaynar suyumuzu ekleyip biraz daha çırpalım.
  2. Sonra kuru materyalleri ekleyelim çırpalım.
  3. Onu kenara akıp yumurta beyazına 1 tutam tuz ekleyip köpük köpük olana kadar çırpalım.
  4. Ardından yumurta beyazını kısım kısım harcımıza ekleyelim.
  5. Aşağıdan üste gerçek karıştıralım. Büyük uzunluk borcama harcımızı dökelim.
  6. Alt üst ayarda 170 derecede 30-35 dk ortası pişirelim. (kontrollü olun, her fırın farklı).
  7. Kremayı ve şekeri süte ekleyip güzelce karıştıralım ve kek soğuduktan sonra kekimize dökelim. En az 5 saat buzdolabında bekleyecek.
  8. Kek sütünü çektikten sonra çırpılmış krem şantiyi kekin üzerine yayalım (süslemek için bir iki kaşık ayıralım).
  9. Dolapta kremşantisi yeterlice donduktan sonra yaptığımız sosu dökelim.
  10. Ben orman meyveli sos hazırladım hazır paket de kullanabilirsiniz.

Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Sebzeli Makarna
Patates Yatağında Kıyma
Karakız Tatlısı ( Enfes Bir Tat)
Terbiyeli Ispanak Çorbası
Çıtır Kanat
Pişmeyen Chesecake (Çikolatalı Ve Antep Fıstıklı)
Hdabla | © 2025 |