Trakya Usulü Piliç Kapama

Trakya Yöntemi Piliç Kapama Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg baget
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı köri
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su (ben soğuk su kullandım)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet limon (dış kabuğu rendelenecek)
  • Defne yaprağı
  • 1 su bardağı arpa şehriye

Trakya Yordamı Piliç Kapama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bagetleri bir kaseye alıp, zeytinyağını ezilmiş sarımsakları rendelenmiş limonu ve baharatları ekleyip, karıştırıyoruz.
  2. Baharatladığımız tavuk bagetleri evvel yağda kızartıyoruz. Bagetler kızardıktan sonra tavadan alıp, tıpkı tavada soğanı kavuruyoruz.
  3. Kavrulmuş soğanın içine şehriyesini ekleyip, biraz karıştırdıktan sonra su ve sütü ekleyip çok bekletmeden ocaktan alıp bir fırın tepsisine suyuyla birlikte aktarıyoruz.
  4. Pilavın üzerine bagetleri defne yaprağını ve dilimlenmiş 2 adet limonu ekleyip fırında 40 dk 180 derecede pişiriyoruz. Çok pratik çok lezzetli bir yemek deneyenlere afiyet olsun.

Trakya Yordamı Piliç Kapama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Anne Köftesi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kremalı Körili Tavuk Göğsü
Tavuk Ve Hindi Eti İçin Marinasyon Tarifleri
Fırın Tepsisinde Tarçınlı Fındıklı Kek
Vişneli Yoğurt
Dubai Çikolatası
Magnolia
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.