Trakya Usulü Piliç Kapama

Trakya Yöntemi Piliç Kapama Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg baget
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı köri
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su (ben soğuk su kullandım)
- 2 diş sarımsak
- 1 adet limon (dış kabuğu rendelenecek)
- Defne yaprağı
- 1 su bardağı arpa şehriye
Trakya Yordamı Piliç Kapama Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bagetleri bir kaseye alıp, zeytinyağını ezilmiş sarımsakları rendelenmiş limonu ve baharatları ekleyip, karıştırıyoruz.
- Baharatladığımız tavuk bagetleri evvel yağda kızartıyoruz. Bagetler kızardıktan sonra tavadan alıp, tıpkı tavada soğanı kavuruyoruz.
- Kavrulmuş soğanın içine şehriyesini ekleyip, biraz karıştırdıktan sonra su ve sütü ekleyip çok bekletmeden ocaktan alıp bir fırın tepsisine suyuyla birlikte aktarıyoruz.
- Pilavın üzerine bagetleri defne yaprağını ve dilimlenmiş 2 adet limonu ekleyip fırında 40 dk 180 derecede pişiriyoruz. Çok pratik çok lezzetli bir yemek deneyenlere afiyet olsun.
Trakya Yordamı Piliç Kapama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



