Trakya Sini Mantısı

Trakya Sini Mantısı Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 3 su bardağı un
- Aldığım kadar su (sert bir hamur olacak)
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
- 500 gram kıyma
- 2 orta uzunluk soğan
- Çay kaşığı ucuyla karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Pişirmek için;
- Su
- Tereyağ
Trakya Sini Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamurumuzu hazırlamak için una tuzu koyup, yavaş yavaş suyu ekleyip sert bir hamur olana kadar yoğuruyoruz.
- Hamuru 3-4 bezeye bölüyoruz (ben büyük hamur açamadığım için).
- Hamur dinlenirken kıyma, ince doğranmış soğanlarla birlikte baharatları ekleyip ,yoğurup iç harcını hazırlıyoruz.
- Hamurumuzu un ve merdane yardımıyla olabildiğince ince açıp kare kare bölüyoruz.
- Böldüğümüz hamur kesimlerine çokça iç harçtan koyup kenarlarını kapatıp ortasındaki kıymayı da biraz içeri bastırıyoruz (dışarıya fışkırmasın ).
- Hazırladığımız mantıyı tepsi yada borcama yan yana diziyoruz ve üzerleri kızarana kadar fırının fanlı ayarında 170 derecede altlı üstlü pişiriyoruz.
- Üstü kızarmış mantıların üzerini 2 parmak geçecek kadar pişirmek için su ekliyoruz ve nane ufalıyoruz.
- Sütünü eklediğimiz mantıları bir 15 dk kadar fırında altlı üstlü tekrar pişiriyoruz.
- Tepside su büsbütün bitmeyecek sulu sulu servis ediliyor. Afiyet olsun 😋.
Dilerseniz kızartma evresinden sonra mantıları daha sonra kullanmak için buzlukta koruma edebilirsiniz. Fırında pişirmek istemezseniz de olağan mantı haşlar üzere de pişirebilirsiniz.
Trakya Sini Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






