Trakya Kapama (Tavuklu)

Trakya Kapama (Tavuklu) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet bütün tavuk
  • 1 adet soğan
  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 6 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Trakya Kapama (Tavuklu) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bütün tavuğumuzun üzerinde tüyler varsa ütüleyelim yok edelim.
  2. Ütülenen tavuğu büyük düdüklü tencereye alıp içine kabuğunu soyduğumuz bir adet soğanı atıp 6 su bardağı suyu ekleyip 45 dk pişirelim(but vs üzere kesim tavuk yapacaksanız pişirme müddetini daha az olmalı yoksa dağılıyor).
  3. Bir yandan da iki su bardağı pirinçi beyaz suyu berrak olana kadar uygunca yıkayalım ve süzelim.
  4. Büyük dikdörtgen borcama süzülen pirinçi alıp yayalım.
  5. Tavuğumuz haşlandıktan sonra bir kaba suyunu süzelim, (suyunu pişirmek için kullanacağız dökmeyelim).
  6. Tavuk yumuşacık olduğu için kolaylıkla kesimlerini elle ayırabiliyoruz. Birkaç kesime bölüp pirinçin üzerine kapatalım. (kanatları, göğüs kısmı, butu ayırdım ).
  7. Bir yemek kaşığı tereyağı parçalayarak borcama ekleyelim.
  8. Üzerine 3,5 su bardağı tavuk suyumuzu ekleyelim(soğumasına gerek yok).
  9. Nane ve tuzu da üzerine serpelim.
  10. Fırını alt üst fansız ayarda 160 dereceye ayarlayalım ısınmış fırına kapamayı atalım.
  11. Pirincin pişme mühleti değişebilir pilavlık pirinç 40 dkda suyunu çekti.
  12. Borcamda suyu büsbütün çekilince pirinçi kurumaya müsade etmeden kapamayı çıkarıyoruz.
  13. Servis ederken de karıştırıp sıcak sıcak porsiyonlayalım.Afiyet olsun 😋.

Trakya Kapama (Tavuklu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kolay Çi Börek
Çikolatalı Borcam Pastası
Pofuduk Poğaça
Fırında Sebzeli Misket Köfte
Soğuk Yaz Çorbası(ayran Aşı)
Orjinal Pastane Poğaçası Tarifi
Hdabla | © 2025 |