Trakya Kapama (Tavuklu)

Trakya Kapama (Tavuklu) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet bütün tavuk
- 1 adet soğan
- 2 su bardağı pilavlık pirinç
- 6 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Trakya Kapama (Tavuklu) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bütün tavuğumuzun üzerinde tüyler varsa ütüleyelim yok edelim.
- Ütülenen tavuğu büyük düdüklü tencereye alıp içine kabuğunu soyduğumuz bir adet soğanı atıp 6 su bardağı suyu ekleyip 45 dk pişirelim(but vs üzere kesim tavuk yapacaksanız pişirme müddetini daha az olmalı yoksa dağılıyor).
- Bir yandan da iki su bardağı pirinçi beyaz suyu berrak olana kadar uygunca yıkayalım ve süzelim.
- Büyük dikdörtgen borcama süzülen pirinçi alıp yayalım.
- Tavuğumuz haşlandıktan sonra bir kaba suyunu süzelim, (suyunu pişirmek için kullanacağız dökmeyelim).
- Tavuk yumuşacık olduğu için kolaylıkla kesimlerini elle ayırabiliyoruz. Birkaç kesime bölüp pirinçin üzerine kapatalım. (kanatları, göğüs kısmı, butu ayırdım ).
- Bir yemek kaşığı tereyağı parçalayarak borcama ekleyelim.
- Üzerine 3,5 su bardağı tavuk suyumuzu ekleyelim(soğumasına gerek yok).
- Nane ve tuzu da üzerine serpelim.
- Fırını alt üst fansız ayarda 160 dereceye ayarlayalım ısınmış fırına kapamayı atalım.
- Pirincin pişme mühleti değişebilir pilavlık pirinç 40 dkda suyunu çekti.
- Borcamda suyu büsbütün çekilince pirinçi kurumaya müsade etmeden kapamayı çıkarıyoruz.
- Servis ederken de karıştırıp sıcak sıcak porsiyonlayalım.Afiyet olsun 😋.
Trakya Kapama (Tavuklu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









