Tosunum Böreği (Kütahya’nın Meşhur)

Tosunum Böreği (Kütahya’nın Meşhur) Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 6 su bardağı un
  • 2- 2 buçuk su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İçine sürmek için:

  • 400 gr haşhaş
  • 2 su bardağı sıvı yağ

İç harcı için:

  • 2 su bardağı pişmiş mercimek
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet büyük uzunluk kuru soğan
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • Pulbiber
  • Tuz

Tosunum Böreği (Kütahya’nın Meşhur) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle mercimeğimizi pişirelim, tencereye mercimeği koyup üzerini geçicek kadar su ekleyip tuz da ekleyip pişirelim, suyunu güzelce süzelim.
  2. Yemeklik doğradığımız soğanları yağda soteleyelim, baharatlarını ekleyip içine 2bardak mercimeğimizi ekleyip 2dk daha pişirelim sonra soğumaya bırakalım.
  3. Hamuru için derin bir kaba unu koyup tuzunu ekleyip suyunu yavaş yavaş ek edelim .
  4. Elimize yapışmayan kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim, oklavayla hoş açılması için tezgaha alıp 5dk elimizle uygunca yoğuralım .
  5. Sonra üzerini kapatıp 20dk dinlendirelim.
  6. Hamur dinlenirken haşhaşı derin kaseye alalım ,içine sıvı yağ ekleyip karıştıralım, akışkan bir kıvam elde edelim .
  7. Dinlenen hamurumuzdan 4 kesim beze elde edelim birini alıp unlayarak oklavayla açalım.
  8. Haşhaşı her yerine sürelim, kenarlardan biraz elimizle asılarak çekiştirelim.
  9. Sonra iki kenarını katlayıp her katına haşhaşı sürelim üç taraflarınıda haşhaş sürerek birleştirelim gözleme hali verelim .
  10. Tabağa koyalım başka bezeyide oklavayla açalım, haşhaşı her yerine sürelim, ortasına evvelce hazırlamış olduğumuz gözlememizi koyup iki kenarını haşhaşı sürüp katlayalım ve tekrar gözleme formu verelim, tabağa koyalım.
  11. Diğer 2 bezemize de birebir süreci yapalım sonra evvelki gözlememizi alıp oklavayla kare halinde açalım ve aralıklı kare halinde keselim.
  12. Her birinin ortasına mercimek içimizi koyup iki kenarını katlayıp katladığımız yer alta gelecek halde fırın tepsisine dizelim.
  13. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında altı üstü kızarıncaya kadar 40dk pişirelim afiyet olsun 👌.

Tosunum Böreği (Kütahya’nın Meşhur) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

En Kolay Kahvaltılık Pankek
Patates Köftesi (Bildiğiniz Tüm Patates Köftelerini Unutun)
Susamlı Cevizli Yumuşak Kek
Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası
Taş Fırın Lezzetinde Lahmacun
Kremalı Bisküvili Pasta
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet