Tosbiş Kurabiye

Tosbiş Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gr oda sıcaklığında tereyağı
- 1 su çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- Aldığı kadar un
- Damla çikolata
Tosbiş Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bütün gereçleri bir kaba alıp güzelce yoğuralım .
- Daha sonra hamuru iki modüle bölelim.
- Bir modülüne kakao ekleyelim ve yoğuralım .
- Kakaolu hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimlere alıp yuvarlayalım.
- Bir bıçak yardımıyla biçim verelim .
- Daha sonra sade hamurumuzdan bilye büyüklüğünde kesimlere ayırıp tosbiğimizin ayaklarını basını ve kuyruğunu yapalım .
- Bu hazırladığımız tosbikleri tepsimize dizelim .
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dk denetimli bir halde pişirelim ,deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Tosbiş Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








