Toprak Tencerede Güveç
Toprak Tencerede Güveç Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram dana kuşbaşı et
- 2 adet orta uzunluk patlıcan
- 2 orta uzunluk kabak
- 2 baş kuru soğan
- 4 adet köy biberi
- 3 diş sarımsak
- 4 adet orta uzunluk patates
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Pul biber
- Karabiber
- Kekik
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Toprak Tencerede Güveç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Toprak tencere ye birinci evvel küp küp doğradığımız soğanları koyalım, üzerine etlerimizi ve sırasıyla küp küp doğradığımız patatesi ,patlıcan, kabakları koyalım ve ortasına tereyağını bırakalım.
- Daha sonra biberi ve domatesleri sarımsakları koyalım .
- Bir kasede biber salçası ,domates salçasını, yarım su bardağı su ile inceltelim üzerine dökelim .
- Son olarak sıvı yağını üzerine dökelim, tuz serpelim tenceremizin ağzını kapatalım ben ağzını hamur ile kapatıyorum daha lezzetli oluyor yapanlara afiyet olsun.
- Ben ortasına az kuyruk yağıda koydum tereyağının yerine.
Toprak Tencerede Güveç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








