Toprak Tencerede Güveç

Toprak Tencerede Güveç Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram dana kuşbaşı et
  • 2 adet orta uzunluk patlıcan
  • 2 orta uzunluk kabak
  • 2 baş kuru soğan
  • 4 adet köy biberi
  • 3 diş sarımsak
  • 4 adet orta uzunluk patates
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kekik
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Toprak Tencerede Güveç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Toprak tencere ye birinci evvel küp küp doğradığımız soğanları koyalım, üzerine etlerimizi ve sırasıyla küp küp doğradığımız patatesi ,patlıcan, kabakları koyalım ve ortasına tereyağını bırakalım.
  2. Daha sonra biberi ve domatesleri sarımsakları koyalım .
  3. Bir kasede biber salçası ,domates salçasını, yarım su bardağı su ile inceltelim üzerine dökelim .
  4. Son olarak sıvı yağını üzerine dökelim, tuz serpelim tenceremizin ağzını kapatalım ben ağzını hamur ile kapatıyorum daha lezzetli oluyor yapanlara afiyet olsun.
  5. Ben ortasına az kuyruk yağıda koydum tereyağının yerine.

Toprak Tencerede Güveç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ispanaklı Borcam Pastası
Çirişotu Yemeği
Limonlu Kek
Arnavut Ciğeri
Orman Meyveli Muffin
Sodalı Börek, Çörek Tarifi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |