Topal Tavuk

Topal Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet soğan
- 1 su bardağı kalın bulgur
- 2 adet tavuk budu
- 2 adet biber
- Karabiber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Pul biber
- Tuz
- Kuru yahut taze nane
Hamuru için;
- 1 su bardağı su
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı un
Topal Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 su bardağı una yumurta ve unu ekleyip orta sert bir hamur yoğuralım kaşığın yan kısmıyla yada yemek makası ile küt biçiminde keselim.
- Soğanı küçük küçük doğrayın biberi de kavrulduktan sonra biber ve domates salçasını koyalım tekrar kavuralım başladığımız tavuğun suyunu ekleyin.
- Kaynama noktasına gelince bulguru, dinlenmiş tavuğu kestiğimiz hamurları koyalım suyunu istediğiniz üzere koyabilirsiniz, hamurlar üst çıktığı vakit pişmiş demektir.
- Naneyi bol ekleyin ve öbür tuz ve baharatları ekleyin.
Not:Bu yemek hafif acılı ve çok sıcak yenirse yemesi zevki olur😋🤤.
Topal Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

