Ton Balıklı Domatesli Mozzarellalı Gnocchi
Ton Balıklı Domatesli Mozzarellalı Gnocchi Tanımı İçin Malzemeler
- 600 gram gnocchi
- 1 kutu konserve ton balığı (yağlı yahut suda, süzülmüş)
- 2 adet orta uzunluk soğan (ince doğranmış)
- 3–4 diş sarımsak (ince doğranmış)
- 1 adet orta uzunluk domates (küçük küpler halinde)
- 2–3 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1–1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik (isteğe bağlı)
- 200 gram mozzarella peyniri (küçük kesimler halinde)
Ton Balıklı Domatesli Mozzarellalı Gnocchi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğan ve sarımsak küçük modüller halinde doğrandıktan sonra zeytinyağıyla birlikte tavada yavaşça soteleniyor.
- Soğanlar yumuşayınca içine küp doğranmış domates ve birkaç kaşık domates salçası ekleniyor.
- Orta ateşte, domatesler suyunu salıp kıvamlı bir sos haline gelene kadar pişiriliyor.
- Bu etapta tuz, karabiber ve kekik üzere baharatlarla lezzeti zenginleşiyor.
- Süzülmüş ton balığı, hazırlanan domatesli sosun içine alınıyor ve dikkatlice karıştırılıyor.
- Önceden haşlanmış gnocchi de eklenerek tüm materyaller sosla düzgünce bütünleşiyor.
- Son etapta küçük kesimler halinde doğranmış mozzarella peyniri yemeğin üzerine serpiştiriliyor.
- Peynirler eriyip uzamaya başladığında gnocchi, sıcak ve iştah açıcı haliyle servise hazır oluyor.
Ton Balıklı Domatesli Mozzarellalı Gnocchi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






