Tombik Lahana Sarması

Tombik Lahana Sarması Tanımı İçin Malzemeler

  • Lahana
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 ufak uzunluk soğan
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Tombik Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Lahanayı yapraklarından ayırın, suya koyun biraz yumuşasın (çok yumuşarsa dağılır)
  2. Soğanı rendeleyin pirinçleri ve baharatları karıştırın.
  3. Lahana yaprağını koyun üzerine 1yemek kaşığı pirinç koyun ve bohça formunda kapatın.
  4. Tencereye dizin 1kaba sıcak su koyun, 1 çay kaşığı salça ekleyin.
  5. Yarım çay bardağı zeytinyağı koyun lahana dolmasının üzerinde gezdirin ve kısık ateşte pişirin.
  6. Açılır dolmalar diyorsanız bir pasta tabağı koyun.

Afiyet olsun 😊 👍 😋

Tombik Lahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karamel Sos
Fırında Pratik Sebzeli Kahvaltılık Krep
Tuzlu Rulo Pasta
Kedidilli Triliçe
Pesto Soslu Makarna (Restorant Usulü)
Babagannuç Tadında Patlıcan Salatası
Hdabla | © 2025 |