Tofiffe Kurabiye

Tofiffe Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram yumuşak tereyağ
- 1 çay bardağından bir parmak eksik şeker
- 1 adet yumurta
- 1 tutam tuz
- 2 su bardağı un (400 gr)
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
İçine için;
- 18-20 adet toffife (Siz isterseniz albeni çikolata topları da kullanabilirsiniz)
Üzerine için;
- Benmari metodu eritilmiş beyaz çikolata
- Badem kırıntıları
Tofiffe Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir kabın içine yumuşak tereyağ şeker ve yumurta ek edip güzelce çırpın.
- Üzerine un ve kabartma tozunu ekleyip kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
- Hamurdan küçük modüller koparıp yuvarlayın elinizle hafif açıp içine çikolatalı toffifeleri yerleştirip kapatın elinizle hafif yuvarlayın.
- Fırın kağıdı serili tepsiye aralıklarla dizip evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika kadar denetimli pişirin altı hafif kızarabilir üst kızarmasın.
- Fırından çıkan kurabiyeler soğuyunca üzerini benmari tarzı eritilmiş çikolata ile süsleyip badem kırıntıları serpiştirin, isterseniz pudra şekeri serpiştirin afiyet şeker olsun 😋.
Tofiffe Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










