Tırtıl Şekilli Tuzlu Kurabiye

Tırtıl Halli Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (birisinin sarısı üzerine)
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Çörekotu

Tırtıl Biçimli Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariçinde bütün materyaller yoğurulur.
  2. Hamuru ne çok kalın ne çok ince olacak biçimde oklava yardımıyla açalım.
  3. Ben patates dilimleyicisiyle kestim. Siz isterseniz bıçakla da ya da öbür formlu aparat kullanarak hal verebilirsiniz.
  4. Tepsiye yağlı kağıt üzerine dizelim.
  5. Ayırdığımız yumurta sarısını ve çörek otunu ekleyip evvelce 180 derecede ısıtılmış alt üst fanlı ayarda pişirelim.

Tırtıl Halli Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Gerçek Madlen Kek (Madeleines)
Ev Yapımı Limonata
Sultani Bezelye
Nal Kurabiye
Kıymalı Karnabahar Yemeği (On Haşlama Yapmadan Çok Güzel Oluyor)
Çilek Jöleli İrmik Tatlısı
Hdabla | © 2025 |