Tırtıl Kurabiye

Tırtıl Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket terem yağ margarin
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • 2 adet yumurta
  • 1 tane vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 su bardağı un

Tırtıl Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumuşamış margarinli sıvı yağını, pudra şekeri, yumurta, vanilya, kabartma tozu uygunca karıştırın.
  2. Nişastayı ekleyip yavaş yavaş onu da koyup kulak göğsü yumuşaklığında hamur yapın tırtıl kurabiye kalıbınızın içine doldurup, yağlı kağıt serili fırın tepsisine parmağınızı bastırarak tepsiye sıkın.
  3. Önceden ısıtılmış 170° fırında 10 dakikaya yakın pişirin, pembeleşince fırından çıkarın.
  4. Üzerine hafif pudra şekeri serpin. Afiyet olsun.

Tırtıl Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Sebzeli Sucuk
Karamelli Cheesecake Topları
Tavuk Sarma
Milföy Tabanlı Ispanaklı Mantarlı Kiş Çok Pratik
5 Dakikada Sac Kavurma
Pandispanya Keki Tarifi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |