Tırtıl Kurabiye

Tırtıl Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket terem yağ margarin
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı buğday nişastası
- 2 adet yumurta
- 1 tane vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 5 su bardağı un
Tırtıl Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumuşamış margarinli sıvı yağını, pudra şekeri, yumurta, vanilya, kabartma tozu uygunca karıştırın.
- Nişastayı ekleyip yavaş yavaş onu da koyup kulak göğsü yumuşaklığında hamur yapın tırtıl kurabiye kalıbınızın içine doldurup, yağlı kağıt serili fırın tepsisine parmağınızı bastırarak tepsiye sıkın.
- Önceden ısıtılmış 170° fırında 10 dakikaya yakın pişirin, pembeleşince fırından çıkarın.
- Üzerine hafif pudra şekeri serpin. Afiyet olsun.
Tırtıl Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

