Tırnak Pide

Tırnak Pide Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 5-5,6 su bardağı un
Sos için;
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
Tırnak Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt ,su, şeker ve maya karıştırılırak 5 dakika beklenir. Tuz ve yağ ek edilerek karıştırılır.
- Daha sonra azar azar un eklenerek yoğurulur. Hamur toparlanınca üzerine pak bir bez örtülür ve 30 dakika dinlendirilir. Mayalanmış hamur dört kesime bölünür ve üzeri örtülerek 15 dakika kadar daha dinlendirilir.
- Sos için, yumurta ve yoğurt çırpılır ve bezelerin üzerine sos sürülür. Bezeler el ile uzunlamasına servis tabağı büyüklüğünde açılır.
- Parmak uçlarıyla bastıra rak hal verilir. Pideler yağlı kağıda alınır ve üzerine çörek otu serpilerek fırına verilir.
- 180 derecede evvelce ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir. Afiyet olsun:)
Tırnak Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
