Tirilliçe
Tirilliçe Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
- 1 paket krema
- 1 litre süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- Karamel sosu için;
- 1 paket krema
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;
- 1 paket krem şanti (75 g)
Tirilliçe Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri derin bir kapta köpük köpük olana kadar çırpın. Sonra kekin başka gereçlerini sırayla ekleyip çırpıp fırına verin.
- Karameli için şekeri düzgünce eriyene kadar karıştırın bir yemek kaşığı tereyağı ve krema ek edin kıvam bulana kadar karıştırıp ocaktan alın soğumaya bırakın.
- Şerbeti için derin bir kaba sütü şeker ve kremayı alın şekerin düzgünce eridiğinden emin olun.
- Krem şantiyi tanımına nazaran yapıp dolaba kaldırın.
- Kekin bütün gereçlerini çırpıp 170 derecede 30 ila 35 ortası pişirin üstü pembeleşince alın fırından birinci sıcaklığı çıkınca üzerine şerbetini dökün. Şerbetini 15 dakika kadar çeker akabinde.
- Kremşantiyi döküp düzleştirin.
- Karamelin güzelce soğuk olduğuna emin olduktan sonra dökün şayet karamel güzelce soğuk olmasa krem şantiyi eritir beğenilen olmayan manzara çıkar ortaya o yüzden dikkatli olun.
- Üzerine bir kaşık kremşantiyi buzdolabı poşetine alıp üzerine şekilendire bilirsiniz.
- 3-4 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servise edebilirsini deniyecek olanlara afiyet olsun.
Tirilliçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











