Tiriliçe (Az Ölçülü)

Tiriliçe (Az Ölçülü) Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1/4 (çeyrek) çay bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yarım paket vanilin

Keki ıslatmak için;

  • Yarım paket sıvı krema
  • 500 ml süt
  • 1/4 (çeyrek) su bardağı şeker

Karamel için;

  • Yarım paket sıvı krema
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı su (karameli açmak için)

Üzeri için;

  • Krem şanti

Tiriliçe (Az Ölçülü) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kek için; şeker ve yumurtayı çırpalım. Daha sonra tüm gereçleri ekleyelim çırpalım. Küçük kare borcama yaptım ben keki borcama dökelim ve 180° fırında keki pişirelim.
  2. Kek pişerken kekin şerbetini hazırlayalım. Kek fırından çıktıktan sonra şerbeti keke dökelim çekmesini bekleyelim.
  3. Bu sırada karamel için tavamıza şekeri alalım eritene kadar karıştıralım. Daha sonra tereyağı ekleyelim ve sonra da kremayı ekleyelim ve karıştıralım bu basamakta şeker sertleşebilir düşünce yok açılıyor.
  4. En son suyunu da ekleyelim ve uygunca pişirelim karamelimizi. Pişen karameli kenara alalım ve soğumaya bırakalım.
  5. Krem şantimizi sütle hazırlayalım ben yarım paket krem şantili göz kararı süt ile açtım. Kekin üstüne krem şantiyi dökelim ve yayalım. Daha sonra soğuyan karamelimizi dökelim ve yayalım.
  6. Üstünü süslemek için krem şantiden şeritler yapabilirsiniz dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz afiyet olsun 🌺.

Tiriliçe (Az Ölçülü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İri Taneli Red Globe Üzüm Turşusu
Susamlı Tuzlu Kurabiye
Belen Tava
Çıtır Patates (Videolu)
Tam Kıvamında Limonata Tarifi
Domates Soslu Ton Balıklı Makarna
Hdabla | © 2025 |