İçli Köfte

İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 2 su bardağı kitel
  • 2 su bardağı köftelik ince bulgur
  • 2 çay bardağı irmik
  • 2 çay bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 adet yumurta
  • Islatmak için 6 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • Toz tatlı kırmızı biber

İç harcı:

  • 500 gram kıyma
  • 4-5 adet kuru soğan
  • Yardım su bardağı dövülmüş ince ceviz
  • Bi tutam maydanoz
  • 2 tatlı kaşığı biber salçası
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pul biber

İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için bulguları ve irmiği istenilen ölçüde ıslatalım.
  2. Üzerini strec sinema le kapatıp 1 saat üstü kapalı dinlendirelim.
  3. Sonrasında içine sırasıyla yumurta, salça ,baharatlar, tuz ve un eklenip yeterlice yoğurulur.
  4. İç harcı için kıymayı ocağa alıp suyunu salıp çekene kadar pişirelim soğanı atalım ve uygunca kavuralım kavrulan soğanların içine biber salçasını ekleyelim tekrardan salça kokusu gidene kadar kavuralım.
  5. Baharatlarımızı tuzunu da ekledikten sonra ceviz ve maydanozu da koyalım ve altını kapatıp soğumaya bırakalım.
  6. Soğuyan iç harç ve hamur dan sonra bir kaseye sıvı yağ ve su ekleyelim kolay yapabilmemiz için.
  7. Ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp elimizi su ve sıvı yağ karışımına batırıp biçimimizi verip içini dolduruyoruz formumuzu veriyoruz dilerseniz buzdolabında dilerseniz buzlukta koruma edebilirsiniz.

(not:buzlukta olanları da buzlu buzlu kızartabilirsiniz).

Afiyet olsun.

İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dağılmayan Kayısı Reçeli
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahvaltılık Sos (Muhammara)
Düdüklüde Kuzu Gerdan
Şalgam Suyu (En Doğalından)
Döküm Tencerede Ekmek
Şalgamlı Kuskus Salatası
Karalahana Sarması
Hdabla | © 2025 |